Isnin, 13 Jun 2011

Doa Hari Lahir

Segala pujian bagi Mu Ya Allah. Kebaikan itu untuk orang yang bertaqwa, tidak dimusuhi kecuali mereka yang menzalimi. Selawat dan salam untuk semulia-mulia utusan, dan pengakhiran segala Nabi dan kepada seluruh keluarga dan sahabat Baginda.

Ya Allah, dengan kebesaran dan kemulian-Mu, dengan niat yang ikhlas, kami memohon keberkatan dan rahmat-Mu, bersempena Hari Lahir Zhuliana Bt Ambok Dalek pada hari yang mulia ini.

Sesungguhnya, menjelang tarikh kelahiran yang jatuhnya pada hari ini, bererti usia semakin meningkat.Jadikanlah kelanjutan usia ini satu rahmat kepadanya, untuk terus beribadah kepada-Mu, jauh sekali daripada menderhakai perintah-Mu.

Ya Allah, wahai Tuhan Yang Maha Mendengar, berkatilah sisa umur kami. Jadikan umur tersisa ini membawa kemaslahatan bagi orang tua kami, bagi keluarga kami, dan bagi sekalian umat Islam.

Ya Allah, ampunilah segala kelalaian kami. Ya Allah, jadikanlah hari ini menjadi hari keampunan bagi segala dosa kami.Hari yang Engkau gantikan segala kegelapan kepada nur cahaya di hati kami.

Ya Allah, tetapkanlah bagi kami kesabaran. Jangan biarkan amarah membuat kami terhina dalam kezaliman. Ya Allah, sediakanlah untuk kami sebahagian  daripada rahmat-Mu yang luas.

Berikanlah kami petunjuk kepada ajaran-ajaran-Mu yang terang. Ya Allah, hiasilah diri kami dengan ilmu yang bermanfaat. Ilmu yang membawa kepada keluhuran akhlak kami.

Ya Allah, kurniakan kepada kami kebaikan hidup di dunia dan akhirat, dan selamatkan lah kami dari azab api neraka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails