Khamis, 14 Jun 2012

Genap Usiaku 26 Tahun .... DOA HARI LAHIR

Alhamdulillah... Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.

Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpha, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu. Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang. Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.

Ampunkan aku Ya Allah apabila merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus aku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah... namun aku hanyalah hambaMu yang dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.

Dalam usia begini... aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini.....aku ingin merinduiMu Ya Rahim. Dalam usia meniti senja ini.... aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Malik. Dalam usia ubanan ini yang aku inginkan hanyalah ketenangan, kesyukuran beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.

Ya Muhaimin.... pimpinlah tangan hambaMu... pimpinlah hati hambaMu ini.... pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiase berpijak di atas jalan kebenaran, Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina , aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku.... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian silatulmustakim dengan tenang dan mudah tanpa cela.

Ya Al Hakim... berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya. Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku kebijaksanaan agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau mejemputku pergi.

Terima kasih Ya Allah atas segala yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku agar terus berpegang teguh pada taliMu.

Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails